vrijdag 20 november 2015

Twee kerstkaartjes

De tijd om de kerstkaarten te gaan versturen komt alweer snel dichterbij. Ik heb pas een paar kerstkaartjes gemaakt dit jaar, dus het is hoog tijd om de voorraad te gaan spekken! Hier laat ik twee heel verschillende kerstkaarten zien die ik onlangs maakte.

De Marianne Design stempel met het kerstliedjes over de herdertjes (CS0947) scheeuwde om samen met de Collectables Nativity Set (COL1395) gecombineerd te worden.


Eerst heb ik de achtergrond gecreƫerd door op een stuk bruin cardstock met Archival Ink Potting Soil de achtergrondstempel Wood (CS0943) te stempelen en dit vervolgens te bewerken met Distress Ink in Walnut Stain.


Vervolgens heb ik twee van de randstempels uit het setje Nordic (PL1521) genomen en met rode inkt op een witte strook papier gestempeld en op een groene strook met witte inkt en witte embosspoeder. 


Vervolgens heb ik het herdertje, schaapje en de engel uit de Nativity set gestanst en deze bewerkt met diverse Distress Inks. Door met een papiertje de delen die ik niet wilde bewerken af te dekken kreeg ik de herder met verschillende kleuren gemaakt.


De stempel met de tekst van het liedje heb ik met witte inkt gestempeld op de achtergrond en met witte embosspoeder bewerkt. Darna heb ik alles opgeplakt en om het geheel een stukje twine geknoopt en nog een rood bloemetje (RB2236) opgeplakt.


Tot slot heb ik het geheel op een wit stuk cardstock geplakt en vervolgens op een bruine basiskaart. 


Het tweede kerstkaartje dat ik heb gemaakt is wat eenvoudiger. Hiervoor gebruikte ik als basis aquarelpapier en gebruikte lichtgroene aquarelverf en een stukje mica om onderaan het 'gras' te maken. Vervolgens stanste ik Collectables Eline's Dala Horse (COL1371). Omdat ik hem niet in bonte kleuren wilde maken, maar alleen met witte decoraties gebruikte ik niet alle malletjes die erbij horen. Rechts bovenin stempelde ik de tekst uit Eline's Handlettering Christmas UK (EC0156) met Simon Says Stamp Midnight Green inkt en de sterretjes uit dezelfde stempelset met Simon Says Stamp Jellybean inkt. Als laatste stempelde ik een randje uit de stempelset Border- Dots (PL1502) ook met Midnight Green. Het geheel plakte ik op een donkergroen kaart.


Zo. Weer twee kerstkaartjes erbij. Bedankt dat je even kwam kijken.

Met beide kaartjes doe ik mee aan de Christmas challenge bij Simon Says Stamp.

1 opmerking:

  1. Het zijn twee prachtige kaartjes geworden!! De randjes in groen en rood, leuk! Ook je andere kaart op aquarel papier, is ook al zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen