woensdag 25 november 2015

One-layer Don & Daisy kaarten

En weer zijn er twee kerstkaartjes klaar! Dit keer ben ik aan het stempelen, maskeren en inkleuren gegaan. Het zijn heuse CAS, one-layer kaarten geworden met Don & Daisy plaatjes erop. Ik laat hieronder stap voor stamp zien hoe ik het eerste kaartje gemaakt heb. Helemaal onderaan staat het tweede kaartje.


Ik ben begonnen met een stevig 300 grams glad wit A4tje en heb deze in de breedte doormidden gesneden en dubbel gevouwen om de basiskaart te maken. Hierop stempelde ik Don & Daisy - Christmas Carols (DDS3345) met Memento Tuxedo Black inkt.


Daarna heb ik dezelfde stempel op een stukje masking tape gestempeld en heb de figuurtjes uitgeknipt. Om het stukje tussen  Don en Daisy in makkelijker uit te kunnen knippen heb ik ze even los van elkaar geknipt. Bij het maskeren maakt dat toch niet uit.


Als volgende heb ik de besneeuwde kerstboom en kerstkrans van de set Theme - Winter Time (DDS3344) genomen en door de stempels zonder inkt op de kaart te leggen uitgemeten waar ik ze wilde stempelen. Vooral bij de krans is dit belangrijk, want die moet uiteindelijk goed op de deur komen te hangen. Daarna heb ik deze op de kaart en op masking tape gestempeld, het masking tape uitgeknipt en op de kaart geplakt om de volgende laag erin te kunnen stempelen. Namelijk het raam en de deur uit hetzelfde stempelsetje.


Hierboven zie je hoe de gestempelde afbeeldingen eruitzagen nadat ik het masking tape had weggehaald. Om het nog meer tot een geheel te maken heb ik met mijn zwarte Memento marker wat lijntjes getekend om zo de sneeuw op de achtergrond wat door te laten lopen, zoals je hieronder kunt zien.


De laatste stap vond ik het leukste: het inkleuren met mijn Copic markers en de sneeuw en kerstversiering van subtiele glitter voorzien met mijn Wink of Stella brush! Oh nee, de allerlaatste stap was de tekststempel uit de set Eline's Handlettering Kerst NL (EC0157) boven de afbeelding stempelen.


En hier is dan het tweede kaartje. hiervoor heb ik de stempels Don & Daisy - Dancing with Deer (DDS3353) en één uit de set Theme - Winter (DDS3331) gebruikt. Deze twee pasten mooi naast elkaar, dus ik hoefde niets te maskeren. Met mijn zwarte Memento marker heb ik wat extra sterretjes erbij getekend om de afbeelding een geheel te maken en een rand langs de zijkanten van de kaart. De tekst is een stempel uit de set Kerstteksten (CS0854).


Ook deze afbeelding heb ik ingekleurd met mijn Copics. Hierboven zie je het van wat dichterbij.

Zelf vind ik deze kaarten best goed gelukt! Hopelijk vinden jullie ze ook mooi.

4 opmerkingen:

 1. Awesome work and nice tutorial, Anne! Love them both.
  Greetings,
  Mihaela

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat zijn ze weer leuk geworden, ze blijven leuk die Don en daisy stempels
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen