zaterdag 21 november 2015

Fijne Kerst

En maar weer een kerstkaartje. Deze keer heb ik een schudkaart gemaakt. 


Ik begon met een licht grijs/blauw stuk cardstock en stempelde met Simon Says Stamp Cloudy Sky inkt de MD achtergrondstempel Wood (CS0943) erop. Deze grote achtergrondstempels kun je makkelijk stempelen door eerst de stempel op je craft sheet te plakken in plaats van op een acrylblok, vervolgens beinkt je de stempel en leg je voorzichtig je stuk papier op de stempel. Zorg dat deze niet schuift over de stempel. Leg nu je acrylblok op het papier en druk deze aan.


Met Distress Ink Weathered Wood heb ik de randen bewerkt. Het stuk cardstock heb ik met niet permanente lijm op een witte basiskaart geplakt en aan de voorkant de grootste vorm van Collectables Christmas Bauble (COL1361) uitgestanst. Daarna heb ik de twee lagen weer van elkaar afgehaald. De randen van de vorm in het blauwe cardstock heb ik ook licht bewerkt met Weathered Wood.


Om mooi de sentiment te kunnen mikken die ik binnenin de kaart wilde hebben zodat je het door het schudzakje heen kunt zien heb ik dit eerst door de open voorkant gestempeld met een Eline's Handlettering Kerst NL (EC0157) stempel in Basic Grey van Stampin' Up voordat ik met het schudzakje aan de slag ging.


Om het schudzakje te maken heb ik een stukje van een 12x12 inch scrapbook hoes genomen, hierop de mal gelegd en rond de buitenkant van de mal met de Fuse Tool het zakje dichtgemaakt. In eerste instantie had ik het zakje met blauwe sterren gestanst met Craftables Punch Die - Stars (CR1321) gevuld, maar toen de kaart af was zag ik dat deze kleuren helemaal niet bij de rest van de kaart pasten. Ik heb toen de kaart opnieuw gemaakt, maar nu met sterren in mintgroen en olijfgroen. 


Het schudzakje heb ik met Tombow Mono lijm tussen de basiskaart en het blauwe cardstock geplakt. Vervolgens heb ik het hangertje dat bij de Christmas Bauble mal hoort uit donkergrijs cardstock gestanst samen met de kerstbellen van Collectables Jingle Bells (COL1363). Alle drie de stanzen heb ik bewerkt met de Wink of Stella Clear marker. Groene hulsttakjes ook gemaakt met de Jingle Bells mal heb ik toegevoegd, wat sneeuwvlokken van de Craftables Punch Die Snowflakes (CR1335) en de banner van Project NL Stamp & Stencil Algemeen (PL1516) bestempeld met de 'Fijne Kerst' stempel uit Eline's Kerstwensen (EC0151) en Basic Grey inkt.

Dat was hem weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten