zondag 6 juli 2014

Kerst in de bol

Op het internet zie ik zo veel leuke voorbeelden langskomen met de nieuwe Collectables Snow Globe (COL1362) dat ik er zelf ook maar eens mee aan de slag ben gegaan. Uit een stuk ijsblauw karton heb ik eerst de grootste cirkel gesneden, vervolgens heb ik hieruit de een na grootste cirkel gesneden, zodat je een rand krijgt. Nu hield ik ook een mooie ijsblauwe cirkel over. Ik vond het zonde om hier niets mee te doen en ging daarom eerst met deze verder aan de slag.

Ik knipte uit het Woodland Christmas No.2 vel van Eline het vosje, deze wou ik in de snow globe plaatsen. De voet van de snow globe stanste ik uit steenrood karton. Voor in de bol nam ik Creatables Horizon pinetrees (LR0283) en stanste deze drie keer uit wit karton. Met de hand knipte ik nog een bergje 'sneeuw' waarop het vosje kon zitten. Dit alles werd op de blauwe cirkel geplakt en langs de randen voorzichtig op maat geknipt. Linksboven met witte chalk inkt is de cirkel bewerkt, zodat het iets meer op een glazen bol lijkt. Vervolgens met grof zwart garen om een vork een strik gemaakt en deze onder de bol geplakt. De uiteinden van deze strik heb ik rond de bol geplakt, zodat deze er meer uitspringt. De achtergrond van de kaart zijn verschillende stroken van een Echo Park bloc van vorig jaar. Daarvan heb ik de randen gedistresst en het over elkaar opgeplakt op een kerstrode basiskaart. Nog een stukje wit karton met het label van Collectables Flowerpot (COL1345) gesneden en hierop de tekst gestempeld. Randjes even met zwarte Memento licht bewerkt en klaar!


Nu terug naar de ijsblauwe cirkel van het begin. Nu ik toch al in de kerstsferen was wou ik graag eens de Collectables Eline's Santa (COL1340) gebruiken die ik onlangs heb gekocht. Deze stanste ik uit zwart karton en plaatste hem met foam pads op het papier uit het Don & Daisy bloc. Op een vierkant stuk donker blauw karton heb ik de Cover-a-Card stempel Reverse Damask gestempeld met Distress Ink Faded Jeans. De randen heb ik hier vervolgens ook mee bewerkt. Linksonder is een toef geplaatst met daarin de Creatables Pine cones (LR0286), Dennetak (LR0181) en Mini Poinsettia's (LR0142). Die laaste zijn bewerkt met Distress Ink Tumbled Glass. De pine cones zijn bewerkt met Vintage Photo. Dit alles is geplakt op een ijsblauwe basiskaart.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten